Volen l'ajut del govern per a la nova mesquita de Lleida

Una associació musulmana reclama la mediació de la Generalitat La Paeria denega permisos per a un altre oratori

Avui, lleida - J. Tort, 13-08-2010

L’associació musulmana de Lleida Watani ha reclamat la mediació de la Generalitat per solucionar el conflicte sobre la nova mesquita de la ciutat.

L’Ajuntament ha denegat en només una setmana dues propostes de nous oratoris, una de l’entitat que gestiona la mesquita del carrer del Nord i la segona de Watani, que assegura que té emparaulat un local al barri de Balàfia i que podria acollir fins a 1.500 persones.

En tots dos casos la Paeria argumenta que els locals incompleixen la llei de centres de culte i la normativa municipal.

No obstant això, el portaveu de Watani, Mourad el-Boudouhi, entén que el local podria adaptar-se a la legislació i per això vol que la Generalitat hi intervingui per fer viable l’oratori i així alleugerir la mesquita del carrer del Nord, que, amb un aforament de 240 persones, és insuficient per a la comunitat.

D’altra banda, el responsable d’aquesta associació musulmana va presentar ahir al registre municipal les primeres al·legacions contra l’ordenança que prohibeix el vel integral en espais municipals. Mourad el-Boudouhi va anunciar que la mesura vulnera la Constitució, els drets humans i la llibertat religiosa i que, si es rebutgen aquestes al·legacions, recorrerà a un tribunal contenciós administratiu.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)