Els immigrants intenten fugir de la criminalització

Avui, barcelona - Sònia Pau, 05-08-2010

SOS Racisme considera que l’augment d’expulsions d’estrangers –fins al juny se n’han efectuat 409, un 18% més que el 2009– corrobora la sospita que hi ha ordres internes en els cossos policials per complir determinades quotes de detencions, tal com han denunciat els últims mesos alguns col·lectius d’immigrants. “Defensem que qui comet un delicte hagi de complir una pena, evidentment, però ha de ser sempre en funció del delicte i no de l’origen de la persona”, va argumentar ahir la portaveu de l’ONG, Jose Peñín.

En línia amb el discurs habitual, SOS Racisme lamenta la tendència de vincular immigració amb delictes. “La delinqüència –va indicar Peñín– sempre ha anat lligada a la marginalitat, tant quan no hi havia immigració com ara”.

Un dels col·lectius més afectats per les expulsions és el marroquí. “La crisi és molt dura i hi ha molts marroquins que no poden renovar el permís de residència senzillament perquè s’han quedat sense feina”, explica el president de l’Associació de Treballadors Marroquins de Catalunya (Atimca), Kamal Benbrahim. L’entitat reclama que no es posin en el mateix sac les persones que cometen un delicte i les que es queden en situació irregular per una qüestió administrativa. “No té sentit –diu Benbrahim– que algú que està integrat a Catalunya de cop caigui en la il·legalitat”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)