Llei d'Estrangeria

Avui, MANUEL ROSALES, SECRETARI DE RELACIONS I PREMSA DE LA CEP-CATALUNYA, 05-08-2010

En resposta a la carta titulada Fa falta una nova llei d’estrangeria? diré que sí creiem que fa falta una nova llei d’estrangeria. I que ha de ser una llei que trenqui totalment amb la LO 4/2000 i les seves nou reformes posteriors. Necessitem una nova llei que premiï els ciutadans treballadors que vénen buscant un futur millor i castigui qui busca una llei penal més laxa. Malauradament Espanya no pot acollir totes les persones necessitades del món i és molt important que l’equilibri no es trenqui, ja que això donaria pas a brots de caràcter xenòfob o racista, així com a ser el camp de conreu de partits poc desitjables.

Necessitem una llei que elimini la burocràcia i que aquells ciutadans que han de ser expulsats ho siguin en el termini de temps més breu possible, a més de jutges que entenguin que l’expulsió d’un ciutadà estranger no pot estar basada en les seves percepcions de les injustícies en el món, sinó en la llei.

La societat espanyola i catalana ha estat tremendament hipòcrita amb el fenomen de la immigració. S’ha permès que gairebé un milió de persones es trobin en situació irregular, sense poder treballar legalment i havent estat explotats per empresaris sense cap pudor. I per últim, tot i que aquest és un tema que no acabaríem mai, necessitem una llei on la sanció principal per trobar-te en situació irregular sigui l’expulsió i no una multa de 501,00 euros ( que és el que passa fins aquest moment), ja que és indigne d’un país cobrar una multa per residir-hi de manera irregular, convertint-se l’Estat en explotador laboral de l’irregular, que ha de treballar més en l’economia submergida per pagar la multa.

Girona

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)