Sarkozy amenaça de retirar la nacionalitat als immigrants que delinqueixin

L'anunci arriba després dels aldarulls registrats en alguns municipis francesos amb tirotejos entre policia i immigrants El president de França ha anunciat mesures contundents per lluitar contra la delinqüència

El País, , 31-07-2010

Nicolas Sakozy vol frenar la delinqüència als carrers de França, especialment entre els immigrants. Per aconseguir-ho, el president francès s’ha acostat a les polítiques d’immigració presentades per l’extrema dreta del Front Nacional, i ha assegurat que retirarà la nacionalitat als estrangers que atemptin contra la policia i que cometin delictes.

La mesura del president Sarkozy, que podria prendre forma legislativa a finals de setembre, arriba després dels últims incidents de fa quinze dies a Saint-Aignan i Grenoble, on la mort d’un jove d’ètnia gitana va derivar en un tiroteig amb la policia que va encendre els ànims i va donar pas a tres dies d’enfrontaments al carrer.

Precisament a Grenoble, Sarkozy ha proposat aquest divendres l’expulsió del país dels gitanos implicats en els aldarulls, i ha deixat ben clar que no poden optar a la nacionalitat francesa els joves d’origen estranger que cometin delictes.

En aquest sentit ha assegurat que “l’adquisició de la nacionalitat francesa per un menor delinqüent en el moment de la majoria d’edat no serà automàtica”, i ha demanat que els pares que es facin responsables de l’actuació dels seus fills perquè “els pares que són negligents en la seva responsabilitat han de ser qüestionats en el marc penal”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)