seguretat

Batuda contra els carteristes del metro

Els Mossos d'Esquadra han dut a terme dues operacions policials contra els carteristes del metro

Público, PÚBLIC BARCELONA, 29-07-2010

Els Mossos d’Esquadra han dut a terme dues operacions policials contra els carteristes del metro que han acabat amb la detenció de 49 persones a les línies 3 i 4. Les batudes es van dur a terme a finals de maig i principis de juliol i van ser anunciades ahir pels dirigents de la policia autonòmica catalana.

Cap dels 49 detinguts, que entre tots acumulaven 525 arrestos i 644 denúncies penals, ha ingressat a la presó. Tots estan en llibertat amb càrrecs, però l’actuació ha servit per reduir els estralls de les bandes que més roben als turistes que es mouen en àrees sensibles com la plaça Espanya o l’estació de Sants.

Els lladres detinguts actua­ven bàsicament amb el sistema del tap, que consisteix a crear una aglomeració al voltant de la víctima quan aquesta està pujant o baixant les escales mecàniques o pretén accedir o sortir del vagó del metro. Un cop han envoltat la víctima, els delinqüents la despisten fent caure un objecte a terra i un dels còmplices aprofita la confusió per robar les carteres o altres objectes de valor de la persona que es veu obligada a aturar-se.

El primer operatiu es va desenvolupar al tram entre les estacions de Barceloneta i Passeig de Gràcia, de la línia 4, i a la parada de Sants Estació, de la línia 3. El segon dispositiu, aquest mes de juliol, ha culminat amb la detenció de 26 persones a la línia 3, en el tram entre les estacions d’Espanya i Lesseps.

Fruit de l’últim operatiu policial es van fer dues inspeccions en un bar i un locutori de Barcelona, on es van detenir 8 de les 26 persones. Aquests punts haurien estat freqüentats pels delinqüents per vendre els articles robats.

Segons va explicar ahir l’inspector Ramon Grasa, cap de l’àrea d’investigació de Barcelona dels Mossos d’Esquadra, el primer grup de detinguts són majoritàriament d’origen magribí, i des de l’operació al maig han deixat d’actuar al metro. Els membres del segon grup són de nacionalitat romanesa.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)