Capdevila descarta que el Parlament veti el burca

La directora d'Afers Religiosos no troba “oportú ni necessari” una norma específica

Avui, barcelona - Redacció, 28-06-2010

El Parlament votarà dimecres una moció del PP que reclama la prohibició del vel integral, tant el burca com el nicab, als espais públics, però la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va reiterar ahir que el més convenient seria que aquesta qüestió es regulés des del Congrés “com una vulneració dels drets fonamentals de les dones”. Capdevila troba “precipitat” reclamar que ho afronti el Parlament, perquè no hi ha temps material aquesta legislatura.

La titular d’Acció Social és conscient que el debat social existeix i va avançar que el govern treballarà el tema amb la Taula de Ciutadania i Immigració, l’Institut Català de les Dones i els diferents òrgans consultius. En el que és molt clara, tal com ja ha dit moltes vegades el secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, és que qualsevol regulació ha d’anar acompanyada de mesures de suport per evitar que les dones que porten vel integral es tanquin a casa i perquè, a la vegada, s’alliberin de les conductes de dominació de l’home.

Trobada de joves

La vestimenta d’algunes dones musulmanes també va ser tema ahir de la tercera Trobada de Joves Musulmans de Catalunya, organitzada pel Consell Islàmic Cultural de Catalunya a Barcelona. La directora d’Afers Religiosos, Montserrat Coll, considera que “el debat s’ha sobredimensionat” i no veu oportuna ni necessària una llei específica. El portaveu del Consell Islàmic, Mohammed Halhoul, va lamentar que es faci un ús polític del burca i va insistir en la necessitat d’utilitzar la mediació i el diàleg amb els col·lectius musulmans per afrontar la qüestió.

Els ajuntaments continuen la cursa prohibicionista: avui Cunit, Mollet del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Roses són alguns dels municipis que duran la qüestió a la sessió de ple.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)