La nuclear d'Almaraz funcionarà durant una dècada més

Avui, 09-06-2010

Un total de 80 immigrants van començar ahir una vaga de fam al centre d’internament d’estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona per protestar contra la mort d’un jove marroquí, que les autoritats van atribuir a un suïcidi, fa una setmana. Des de la Prefectura Superior de la Policia de Catalunya van negar que els interns haguessin iniciat una vaga de fam, encara que van admetre que els interns “deixen de menjar en algun moments del dia” com a mesura de protesta.

La candidatura encapçalada per Josep Vilajoana va guanyar ahir les eleccions del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC). Vilajoana va aconseguir un 36% dels vots emesos i així pren el relleu al fins ara degà, Jaume Almenara, que deixa el càrrec després de dos mandats, el termini màxim per ocupar – lo.

Els dos menors morts a mans de la seva mare en un hotel de Lloret de Mar van ser enterrats ahir a la tarda al cementiri d’aquesta localitat de la Selva. I l’Ajuntament es farà càrrec de les despeses per la incineració i la repatriació dels cossos a la Gran Bretanya, perquè els pares dels nens no poden fer – hi front.

El govern va aprovar ahir destinar 594.510 euros a l’Associació Amics de la Bressola per als projectes educatius de la Bressola i les activitats relacionades amb l’ensenyament en català en els territoris de la Catalunya Nord durant l’any 2010.

El ministeri d’Indústria va renovar ahir la llicència d’explotació de la central nuclear d’Almaraz (província de Càceres) per un període de 10 anys. La central estava pendent de fixar el final de la seva vida útil.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)