Les musulmanes defensen l'educació en la diversitat

COL·LECTIUS

Avui, Virgínia Mascaró, 06-06-2010
Mig centenar de dones participen en la trobada a Barcelona
La responsable sectorial del Consell Islàmic lamenta el desconeixement social del col·lectiu a Catalunya

Prop de mig centenar de dones es van reunir ahir a Barcelona en la 4a Trobada de Dones Musulmanes de Catalunya, que durant dos dies tractarà sobre el col·lectiu en l'educació a Catalunya.

Aicha Mahamsani, responsable de la comissió de dones del Consell Islàmic, va defensar "l'educació en la diversitat" en la societat plural en què vivim per superar estereotips i recels mutus. Amb tot, va lamentar el gran desconeixement que hi ha sobre la dona musulmana a Catalunya, que és notícia sovint no com a figura acadèmica, professional i com a persona, sinó simplement per l'ús del vel o la seva vestimenta.

Aurora Fernández, de la Fundació Pluralisme i Convivència, va insistir que l'educació és la via per aconseguir el respecte a la diversitat religiosa, un fet bàsic per assolir la necessària cohesió social. "Vivim en una societat secularitzada, però amb un fet religiós cada cop més plural", va assenyalar.

Lluïsa Jiménez, responsable dels plans d'educació inclusiva del departament d'Educació, va destacar que, a nivell escolar, la multiculturalitat "no és un problema, sinó una oportunitat de conèixer altres cultures, altres maneres de fer i de pensar, altres tradicions i valors". Jiménez va remarcar que a l'escola és on els nens i els joves tenen la gran oportunitat de conèixer la riquesa d'altres cultures. Però no ho pot fer en exclusiva. L'educació és una tasca de tota la societat, que ha de garantir els drets i els deures de cada ciutadà.

Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de la Dona, va destacar que el nom de la institució que presideix fa referència a la diversitat de dones que representa i va demanar al col·lectiu de musulmanes "més participació" en la societat. "Heu de sentir - vos d'aquest país que és el de tots. I heu de ser més visibles per ser conegudes", va dir.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)