Corbacho és partidari de prohibir la burca a la feina

IMMIGRACIÓ

Avui, Joan Tort, 18-05-2010

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, va mostrar – se ahir a Lleida favorable a prohibir la burca a la feina, i especialment quan es tracta de feines de cara al públic, però no es va voler pronunciar sobre si vetaria aquest vestit islàmic en l’àmbit privat, ja sigui a casa o per anar pel carrer. En aquest cas, ho deixa en mans dels ajuntaments i de les ordenances locals que regulen la convivència ciutadana.

Corbacho, en una visita a Lleida, va explicar que cada corporació local ha d’adaptar les seves normes sobre immigració a la realitat que viu i que no es pot generalitzar, però va apuntar que “no estic d’acord que es faci servir [la burca] en una activitat pública, com ara treballar en una empresa, un comerç o a la mateixa administració”, ja que segon el ministre “es tracta d’un xoc radical contra els avenços en la igualtat entre home i dona, un valor en què no podem retrocedir”.

Respecte a les creences

Corbacho va explicar que “no estic d’acord amb l’ús de la burca i no el vull al meu país, però respecto totes les creences i el que facin en altres Estats”. El ministre, però, no es va pronunciar sobre una prohibició a l’Estat a través d’una llei.

Lleida serà, precisament, la primera ciutat que debatrà l’ús de la burca després que l’alcalde Àngel Ros s’hi mostrés contrari i que CiU, a l’oposició, hagi presentat una moció perquè l’ordenança de convivència en prohibeixi l’ús en públic.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)