Vic acusarà els immigrants si tenen causes pendents o presenten documents falsos

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 06-05-2010
El consistori fa marxa enrere en la polèmica del padró per mantenir el pacte de govern CiU – PSCERC
Consideren que la mesura s'ajusta a la llei

L'Ajuntament de Vic va fer ahir marxa enrere i va anunciar que només transmetrà informació del padró al Cos Nacional de Policia (CNP) en els casos en què es detecti que el sol·licitant de l'empadronament té alguna causa pendent amb la justícia o bé davant possibles delictes de falsificació o suplantació documental. Després de dies silenci, l'alcalde de la capital osonenca, Josep Maria d'Abadal (CiU), i el regidor d'Acció Social, Joan López (ERC), van aprofitar el torn de precs i preguntes del ple municipal per exposar aquest gir en relació amb la posició inicial de l'alcalde de delatar a la policia totes aquelles persones que sol·licitessin l'empadronament i es trobessin en situació irregular.

El canvi de posicionament del consistori era el punt obligat de trobada entre CiU i els seus dos socis de govern, PSC i ERC, que havien criticat obertament Vila d'Abadal per la interpretació que aquest va fer de l'informe sobre l'empadronament que la comissària europea d'Interior, Cecilia Malmström, va presentar l'abril passat.

El regidor Joan López va explicar al ple que si durant el procés "administratiu" de l'empadronament es detecten il·legalitats, caldrà que es comuniquin a l'"autoritat competent". No obstant, en el cas d'irregularitats com pot ser la manca de visat validat, "no hi ha intenció de fer una comunicació sistemàtica", va afegir el republicà. Segons López, tal com està previst aplicar - la, la mesura "està ajustada a llei [a la nova llei d'acollida]" i s'adiu amb la conversa que fa uns dies va mantenir l'alcalde amb el delegat del govern central, Joan Rangel.

Prèviament a la intervenció de López, l'alcalde havia ratificat els dos regidors d'ERC com a responsables de l'àrea d'Acció Social. López continuarà al capdavant de l'oficina d'acollida. Des del PSC, el portaveu del grup municipal, Josep Burgaya, va afirmar que s'ha aconseguit salvar "una discrepància menor" dins d'una política d'immigració i d'integració en què els tres socis de govern estan d'acord.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)