Llavaneres denunciarà els immigrants sense papers

Avui, Redacció, 30-04-2010

Primer va ser Vic i ara Sant Andreu de Llavaneres. Els vots dels regidors del Partit Popular i CiU han permès aprovar en aquest municipi del Maresme una moció per tal que l’Ajuntament denunciï a partir d’ara tots els immigrants registrats al padró i que estan en una situació administrativa irregular, és a dir, que no tenen la documentació en regla per viure a l’Estat. La iniciativa ha estat impulsada pel PP, que ja va anunciar la seva voluntat de fer – ho en diversos municipis.

Fonts de l’Ajuntament – que presideix el convergent Bernat Graupera – van explicar que a partir d’ara es comunicarà a la direcció general de la Policia la situació d’estada il·legal dels estrangers empadronats o es reclamarà a l’Estat que demani de manera permanent aquest tipus d’informació. L’alcalde va advertir, però, que abans d’aplicar la resolució “serà estudiada molt detalladament”.

La moció no va comptar amb el suport d’ERC, el PSC, Gent de Llavaneres i SOS Llavaneres, grups de l’oposició, que consideren que es crearà alarma social entre els nouvinguts. Un dels més crítics amb la mesura és el regidor de Gent de Llavaneres, Joan Rubal, qui va manifestar al plenari de dimarts al vespre – on es va aprovar la mesura – que “no tenir papers no és cap delicte”.

A Vic la mesura de denunciar els sensepapers anunciada per l’alcalde no hi ha constància que s’hagi dut a la pràctica amb cap denúncia concreta. Els pròxims ajuntaments que votin la iniciativa poden ser Pineda, Mataró i Alella.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)