Aval al català com a llengua d'acollida de la immigració

Avui, , 23-04-2010

El Consell de Garanties Estatutàries va avalar ahir per unanimitat el projecte de llei d’acollida de les persones immigrades, incloent – hi l’article 9, que fixa el català com a llengua de primera acollida dels immigrants. L’organisme considera que “no és contrari a la Constitució ni a l’Estatut”. El Consell va desestimar així el recurs presentat al març pel PP, que sol·licitava un dictamen vinculant sobre les competències lingüístiques bàsiques de català que promourà el futur servei de primera acollida.

El Consell Comarcal del Solsonès va aprovar ahir acceptar a la comarca els municipis de Torà i Biosca, que ara pertanyen a la Segarra, informa Joan Tort. Aquest és el tràmit previ per iniciar la modificació de límits comarcals davant Governació. Torà i Biosca volen canviar de comarca abans que s’aprovin les vegueries i així dependre de la Catalunya Central, on tenen més lligams, i perquè creuen que pertànyer a aquesta vegueria els beneficiarà més que pertànyer a la de Lleida.

El diputat de CiU Jordi Turull va presentar ahir una bateria de preguntes al Parlament en què demana al govern si s’ha creat la figura d’avaluador d’informes, que l’executiu va aprovar de crear fa més de quatre mesos arran de la polèmica per la despesa de més de 700.000 euros en informes “superflus”, segons va admetre el mateix govern de la Generalitat.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)