Crisi de govern a Vic pel padró

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 15-04-2010

La crisi de govern generada a Vic per la polèmica del padró podria resoldre’s els propers dies amb una reestructuració del cartipàs o la sortida d’ERC o el PSC del govern que formen amb CiU. Els tres grups polítics opten pel silenci però admeten que els contactes de les properes hores seran claus.

Fonts d’ERC de Vic – citades per ACN – asseguren que una de les opcions passaria perquè el grup, que ara és titular de l’àrea d’Acció Social, deixés parcialment la regidoria i no gestionés el padró. Les altres opcions passen per deixar totalment l’àrea o acabar sortint del govern. La decisió quedaria en mans de l’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal (CiU), que hauria d’acceptar o descartar la proposta republicana.

La tensió amb ERC, però, no ve només d’aquest fet. La setmana passada els republicans van fer un acte públic de balanç del pacte de govern. Els regidors republicans van llançar algunes acusacions contra CiU, a qui van acusar de fer “despotisme il·lustrat i clientelisme”.

El PSC, com ERC, manté que cal empadronar sense enviar informació al govern espanyol. En el seu cas, la tensió amb Vila d’Abadal és menor que amb ERC. Tot i això, la direcció nacional del PSC no veu amb bons ulls que el grup vigatà mantingui un pacte de govern amb CiU, i amb Vila d’Abadal en concret.

La taca, cap al Vendrell

D’altra banda, el grup del PP al Vendrell portarà al ple una proposta per actuar com a Vic i denunciar els immigrants sense papers inscrits al Padró. Al Vendrell la Plataforma per Catalunya hi té quatre regidors, tants com a Vic.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)