Premi per als qui lluiten per un món integrador

Immigració

Avui, Maria Sistachs, 15-04-2010

GUARDÓ · La Fundació Carulla reconeixerà les millors iniciatives en el camp de la integració SUMA · Cada cop hi ha més projectes

La immigració torna a estar al punt de mira de l’actualitat, ja que mentre que uns volen deixar a l’estacada els sensepapers, els altres intenten ajudar els nouvinguts a integrar – se a la societat que els acull. En aquest cas, la Fundació Carulla, que té com a objectiu reconèixer i difondre les bones pràctiques en l’àmbit de la integració de la gent vinguda de fora, va presentar ahir les bases de la setena edició dels premis Francesc Candel a la seu de l’Associació Ibn Batuta. Uns guardons dotats amb 3.000 euros que es donen a cinc iniciatives diferents.

Precisament, aquesta entitat que fa 15 anys que treballa per la integració, l’any passat va ser premiada per haver donat exemple en aquest terreny amb l’exitosa iniciativa del Taller de Famílies al CEIP Drassanes, un projecte que té continuïtat i que va destinat a mares d’origen marroquí, pakistanès i bengalí que acaben d’arribar de l’estranger i escolaritzen els seus fills. L’objectiu és que “les dones coneguin el funcionament dels centres educatius on porten els fills i participin en la seva educació”, explica la portaveu de l’entitat, Fàtima Ahmed.

Però, quan els orígens de les persones són tan diversos, sovint cadascú té una visió de la realitat diferent. En aquest sentit, dins del taller, no totes les dones entenien el mateix quan se’ls parlava de participació. “Per a algunes, prendre part en l’educació dels fills significava portar – los fins a la porta de l’escola, i prou”, explica una de les educadores. Per això “vam intentar veure què entenien l’escola i les mares per participar i després trobar els punts on poder treballar i aprofundir fins que totes entenguessin de la mateixa manera el concepte”.

Cada cop més gent immigrada recorre a l’entitat. “En aquests dos últims anys la nostra feina ha augmentat a nivell d’atenció”, reconeixia Fatima Ahmed, i és que Oriol Amorós, secretari per a la Immigració del departament d’Acció Social i Ciutadania del govern, que dóna suport als premis, assenyala que, tot i ser conscient que les enquestes remarquen una problemàtica a l’entorn del fet migratori, cada vegada hi ha més projectes dedicats a la integració i més gent que treballa per una bona convivència. “Guanyarà la partida l’actitud positiva, la d’integració, perquè no hi ha alternativa”, va afirmar.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)