Montilla insta a la integració des de les entitats veïnals

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 12-04-2010
El president demana a les associacions que incorporin activament els immigrants Mas defensa l’alcalde Vila
L'anunci de denúncia sorprèn les entitats de nouvinguts de Vic

Els moviments veïnals han tingut un paper històric destacat en la lluita "per la integració, la solidaritat, el respecte, la convivència i la cohesió" als barris i municipis de Catalunya i així ha de seguir sent en el futur. Aquest va ser el missatge del president de la Generalitat, José Montilla, en la seva participació ahir en la 25a Assemblea d'Associacions Veïnals de Catalunya que s'ha celebrat durant el cap de setmana al Centre de Lectura de Reus. Montilla va instar les associacions de veïns a incorporar "activament els nouvinguts als moviments veïnals i fomentar l'entesa i el coneixement entre les persones" per "consolidar la cohesió social".

Les referències del president Montilla a la integració dels immigrants arriba pocs dies després de la revifada polèmica per la política d'immigració de l'Ajuntament de Vic. En aquest sentit, el president de CiU, Artur Mas, va avalar ahir l'anunci de l'alcalde de la capital d'Osona, Josep Maria Vila d'Abadal, d'informar la delegació del govern central a Catalunya dels immigrants empadronats en aquest municipi que estiguin en situació irregular. En una visita a la fira d'Artés, Mas va voler treure ferro a l'anunci de Vila d'Abadal afirmant que "l'única cosa" que farà l'Ajuntament de Vic serà comunicar possibles situacions irregulars "als qui ho han de saber, i res més".

Immigrants sorpresos

Mohamed Bouziane, president de l'entitat Amic Amazigh i membre de la Coordinadora d'Entitats d'Immigrants d'Osona, va mostrar ahir la seva sorpresa per l'anunci fet divendres pel govern municipal de Vic. "No estàvem avisats. S'ha creat una comissió des de l'Ajuntament amb les entitats per treballar junts però, per què serveix si no avisen ni convoquen?", es va qüestionar Mohamed Bouziane.

Per la seva banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, va alertar CiU que "no pot utilitzar la immigració com a element de desgast electoral". En aquest sentit, el líder republicà va indicar que confia que el nou incident sigui una qüestió puntual i no una estratègia de partit. En tot cas, Puigcercós va indicar que "Esquerra sempre ha defensat la bona política que s'ha fet a Osona i a la seva capital en matèria d'immigració".

El president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, per contra, va instar ahir el consistori de la capital catalana a informar i traslladar a la delegació del govern central la relació de persones immigrants que s'empadronin a Barcelona i estiguin en una situació irregular. Fernández Díaz va reclamar que l'Ajuntament "verifiqui" la veracitat de la documentació presentada per immigrants.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)