El PP veta el català per rebre els immigrants

IMMIGRACIÓ

Avui, Sònia Pau, 24-03-2010
Els populars troben inconstitucional la llei d’acollida
El tripartit du l'acord per no fer ús de la immigració al Parlament

El PP està diposat a anar a totes per evitar que el català sigui la llengua d'acollida de la immigració i ha demanat un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries perquè es pronunciï sobre la llei d'acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya. Això fa que la llei no arribi avui la ple del Parlament, tal com estava previst, però una portaveu del departament d'Acció Social i Ciutadania va explicar ahir que confien que sí que es podrà debatre el mes que ve.

"No hi estem d'acord i creiem que no s'ajusta a la Constitució que es prioritzi el català en el servei de primera acollida", va indicar ahir la portaveu del PPC, Dolors Montserrat. La llei d'acollida de la immigració ha estat definida per la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, com "una caixa d'eines per a nouvinguts per fomentar la seva mobilitat social i reduir la dependència dels sistemes públics incrementant la seva aportació a la societat".

El tripartit va anunciar ahir que durà al Parlament l'acord de la comissió de seguiment del Pacte per la Immigració per no instrumentalizar la immigració en període electoral. El PPC no va signar el Pacte Nacional per la Immigració, i CiU, que sí que hi va donar suport el desembre del 2008, no va ser a la reunió de divendres en protesta per unes declaracions del conseller Josep Huguet.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)