Zapatero s'obre a donar més diners per immigració

Avui, P.G., 11-03-2010

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va mostrar – se ahir disposat a augmentar els fons de les comunitats i ajuntaments per donar resposta a la immigració. Zapatero va assegurar que “estem disposats a considerar tot el que incrementi l’àmbit local i ajudi a la integració”, en resposta a una demanda que li plantejava el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, durant la sessió de control a l’executiu estatal.

Duran i Lleida va afirmar que “els ajuntaments i les comunitats han quedat desassistits”, i va convidar els socialistes a donar suport a una proposició no de llei de CiU en què es demanen més fons per ajudar els consistoris amb eines d’integració o instruments jurídics. El portaveu de la federació va reclamar un impuls en aquesta matèria assegurant que “la ciutadania no confia en la política pel que fa a la immigració”.

El president espanyol va respondre amb bones paraules i, tot i no assumir un compromís concret, va destacar que ja s’ha obert el període de consultes amb les comunitats autònomes per tal de fer caminar la nova llei d’estrangeria, que es va aprovar l’any passat a les Corts espanyoles.

Sintonia fina

El bon tarannà de Zapatero és, d’altra banda, una prova més de la bona sintonia que té o que voldria tenir amb Convergència i Unió. És cert que la cara amable també és un instrument de distracció, però, des que es va començar a plantejar el possible pacte d’Estat per fer front a la crisi, la relació PSOE – CiU ha vist un impuls.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)