Salt demana ajut per aturar la inseguretat

SEGURETAT

Avui, Elisabet Escriche, 24-02-2010
L’alcaldessa reclama més agents al govern i a l’Estat
Figueres alerta que la manca de policies afecta altres municipis de Girona

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, va fer una crida desesperada ahir a la Generalitat i a l'Estat perquè ajudin l'Ajuntament a combatre la sensació d'inseguretat que hi ha actualment al municipi i que va provocar que uns 200 veïns es concentressin dilluns davant del consistori i acabessin boicotejant a base de crits i insults el ple en què s'havia d'aprovar els pressupostos d'aquest any. "Si a una persona l'han detinguda 25 cops, què coi hi fa al carrer, per què no és a la presó", va preguntar l'alcaldessa. "Són els ciutadans els que han d'aguantar aquesta situació", va afegir.

Pineda ja ha fet arribar el seu malestar al fiscal en cap en diverses ocasions, i ara està elaborant una carta, que consensuarà amb les diferents associacions de veïns i comerciants, per al president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, perquè hi hagi un estricte compliment de la llei, sobretot amb els delinqüents reincidents.

Tot i que en cap moment va vincular l'augment de la percepció d'inseguretat amb la immigració, Pineda va assegurar que en només deu anys s'ha passat d'un 6% de població nouvinguda a un 43%. "Costa de pair per molta voluntat que tots hi posem", va dir.

L'alcaldessa va explicar que des de l'Ajuntament s'han reforçat les patrulles nocturnes, que es fan amb els Mossos. "La setmana passada es van fer 300 identificacions i només es té constància d'un robatori rellevant", va dir. A més, el consistori també té previst aprovar en el ple, que finalment es farà dijous, incrementar la plantilla de la policia local amb tres nous agents i instal·lar 3 càmeres de videovigilància a la plaça Catalunya, a la Massana i al sector centre.

L'alcalde de Figueres, Sant Vila, va advertir ahir que fets com el de Salt es poden repetir a la mateixa capital de l'Alt Empordà o altres municipis, com Lloret de Mar, Blanes o Girona, en què també hi ha més inseguretat a causa de l'augment de gent que s'ha quedat sense feina, de l'increment de població immigrant i de la falta de policies.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)