Un crim provoca violència entre immigrants a Milà

Avui, France Presse, 15-02-2010

La policia italiana va arrestar ahir quatre egipcis després que un centenar de joves nord – africans provoquessin greus disturbis a Milà en resposta a la mort d’un membre d’aquesta comunitat a mans, suposadament, d’un grup de peruans i equatorians.

La mort d’un noi egipci de 19 anys va encendre la nit de dissabte la guspira de l’odi entre la comunitat nord – africana de Milà, que va respondre amb el saqueig de vehicles i de botigues propietat de sud – americans. Els fets van tenir lloc en un districte multiètnic de Milà.

Poc després que comencessin els disturbis, el tinent d’alcalde de la ciutat nord – italiana, Riccardo de Corato, va descriure la zona com un “Far West entre bandes nord – africanes i sud – americanes”.

“Hi ha un clima d’odi racial i temo que la situació pugui empitjorar”, va afirmar ahir el propietari d’un establiment de la zona. “El tràfic de drogues [al districte] és constant; els pocs italians que hi viuen s’amaguen a casa”, afegia un veí del districte.

El ministre de Defensa, Ignazio La Russa, va demanar ahir el “màxim rigor” contra la immigració clandestina, mentre que l’oposició exigia que no es resolguin els problemes amb propaganda. Aquest és el segon episodi de violència en què hi ha implicats immigrants des que va començar l’any. El gener passat el sud del país va ser l’escenari dels pitjors disturbis racials a Itàlia des del final de la Segona Guerra Mundial.

La regió italiana de Calàbria va viure greus enfrontaments entre els immigrants temporals arribats per a la campanya de recollida de fruita i els veïns de Rosarno. Un miler de jornalers van ser deportats a centres llunyans.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)