Ocupació d'habitatges embargats a Salt

HABITATGE

Avui, Elisabet Escriche, 09-02-2010

L’Ajuntament de Salt ha enviat una carta a les caixes i bancs exigint – los que facin el manteniment dels pisos que han embargat als clients que no pagaven la hipoteca, després de detectar que una desena han estat ocupats il·legalment, la majoria per immigrants.

“Hem rebut queixes del veïns dels immobles ocupats de forma fraudulenta”, reconeix l’alcaldessa, Iolanda Pineda. “S’han produït problemes de convivència, com punxades als comptadors”, afegeix.

A la carta, Pineda recorda als bancs que el propietari del pis és el que ha de vetllar pel seu estat i els demana que prenguin “amb caràcter d’urgència” les mesures necessàries per evitar més ocupacions. Alhora, els proposa com a solució posar els immobles a disposició de la borsa d’habitatge municipal. “Es podrà donar sortida a aquests pisos i eliminar una problemàtica per a les entitats i per al municipi. A més, també facilitarem el lloguer a preus assequibles a joves, parelles, gent gran i famílies”, subratlla.

Des de que va esclatar la crisi econòmica, són molts els pisos del municipi que han estat embargats. Tot i que no els té comptabilitzats, el consistori de Salt assegura que superen el centenar.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)