Cop policial als Boixos Nois per extorsionar empresaris

SUCCESSOS

Avui, L. Nicolás / J. Ferrer, 04-02-2010
Els Mossos d’Esquadra detenen una quinzena d’integrants de la facció més radical del grup
Els acusen d'amenaces, coaccions i lesions a propietaris de locals d'oci nocturn

Una macrooperació desplegada ahir al matí pels Mossos d'Esquadra al Baix Llobregat i el Barcelonès es va saldar amb la detenció de més d'una quinzena d'integrants dels Casuals, la facció més radical dels Boixos Nois. Els investigadors de la unitat central de segrestos i extorsions acusen els aficionats més violents del Barça d'extorsionar empresaris d'oci nocturn, de traficar de droga i d'associació il·lícita. Als domicilis escorcollats els Mossos hi van trobar substàncies estupefaents i armes de foc.

Entre els arrestats hi ha vells coneguts dels Mossos, com Antonio Torn i Efrén Simón. El primer, conegut com Antoñito, està imputat per les amenaces de mort contra el president del Barça Joan Laporta i encara pendent de judici. Pel que fa al president i jugador del club Bada Bing, a l'octubre va ser condemnat per agressió racista als jugadors del Rosario Central.

Les investigacions haurien permès determinar un vincle entre tots els detinguts més enllà de la seva violenta visió del futbol. Concretament, estarien perfectament estructurats per dur a terme diferents activitats criminals. Fonts pròximes al cas van explicar que els propietaris de locals d'oci nocturn eren víctimes habituals dels arrestats. A més d'amenaces i coaccions, hi ha casos de lesions.

La trama desmantellada ahir té diversos punts de coincidència amb la formada pels Àngels de l'Infern, contra la qual es va fer una operació policial a l'abril de l'any passat. A més d'associació il·lícita i tràfic de droga, la banda va ser acusada d'extorsionar promotors musicals per ocupar - se de la seguretat dels concerts.

En aquesta altra operació ja va ser detingut un membre dels Casuals, José Antonio Romero, que no tenia vinculació directa amb els Àngels de l'Infern però sí tractes amb ells per assumptes de drogues. Aquest podria ser el fil que els Mossos van estirar fins a culminar en una nova operació. De moment la investigació està sota secret de sumari, dictat pel jutjat d'instrucció número 3 de Gavà.

Els 16 escorcolls realitzats ahir es van prolongar durant tot el matí en habitatges, garatges i locals comercials de Barcelona ciutat, Castelldefels, Collbató, Sant Feliu, Sant Boi i l'Hospitalet de Llobregat, Gavà, el Bruc, Esparreguera i Sant Vicenç de Montalt. Els Mossos van intervenir, entre altres objectes, una barra de ferro, una pistola i una màquina per premsar droga. La major part dels veïns de les zones on es van produir els escorcolls van mostrar sorpresa per l'actuació policial. Alguns, però, en assabentar - se que els detinguts eren membres dels Boixos Nois afirmaven que els dies de partit del Barça "feien molt xivarri i encenien bengales".

Per accedir a alguns dels pisos escorcollats els policies van haver de recórrer a la força i rebentar la porta, ja que no els obrien. Aquest va ser el cas del número 27 del carrer Jaume I de Castelldefels. D'aquí es van endur detinguda una persona. Curiosament, dins un paraigüer del rebedor de l'habitatge hi havia un bat de beisbol pintat amb els colors del Barça.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)