Vic tanca la polèmica de l'empadronament dels sensepapers

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 04-02-2010

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal (CiU), va donar ahir per tancada la polèmica sobre l’empadronament dels immigrants sense papers a la ciutat defensant el posicionament del govern municipal (que va fer marxa enrere respecte a la intenció de no empadronar – los) i considerant que el debat generat ha servit per alertar l’Estat de la necessitat de “revisar” la qüestió.

Arran de la presentació al plenari municipal de dues mocions creuades, de la Plataforma per Catalunya (PxC) i ICV – EUiA, sobre l’empadronament d’aquest col·lectiu, Vila d’Abadal va indicar que va acabar acatant el dictamen de l’Advocacia de l’Estat perquè un alcalde “tossut” no pot portar la ciutat a un “atzucac”. L’alcalde va considerar, no obstant, que més enllà de dictàmens o informes jurídics, ningú no pot negar que als padrons de la ciutat hi ha “desordre”, i va garantir que en el proper consell de la ciutat, on hi ha representants els diferents agents socials, es debatrà sobre immigració.

Des dels bancs de l’oposició es van fer retrets al govern municipal, format per CiU, PSC i ERC, en sentits molt diferents. Mentre des de la PxC Josep Anglada va acusar l’alcalde d’haver – se “acovardit”, el regidor de la CUP, Quim Soler, i el d’ICV – EUiA, Xavier Tornafoch, van coincidir en la necessitat de “girar full” i abordar el debat de la immigració d’una manera reposada i entenimentada.

D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Xavier Solà, va informar, responent a la pregunta realitzada per tots els grups de l’oposició, que l’informe jurídic encarregat a l’advocat Miquel Roca ha tingut un cost de 2.000 euros.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)