França represalia un home que fa dur burca a l'esposa

Avui, Redacció, 03-02-2010

El ministre francès d’Immigració, Éric Besson, va denegar ahir la nacionalitat a un estranger que obligava la seva dona a dur el vel integral, segons va anunciar el mateix ministeri en un comunicat. La decisió arriba una setmana després que una comissió parlamentària recomanés prohibir la burca en àmbits públics. Segons el comunicat oficial, Besson “ha firmat i ha transmès al primer ministre un projecte de decret en què es proposa rebutjar la concessió de la nacionalitat a un estranger casat amb una francesa”. “D’acord amb la investigació reglamentària i l’entrevista prèvia – es justifica en el text – , el sol·licitant obligava la seva esposa a dur el vel integral, la privava de la llibertat d’anar amb la cara descoberta i rebutjava els principis de laïcitat i igualtat entre home i dona”. El ministeri d’Immigració no va revelar ni la identitat ni el país d’origen d’aquest home.

El vel integral, també conegut com a burca o niqab, és utilitzat a França per unes 2.000 musulmanes. Aquesta peça és objecte d’un intens debat, ja que els detractors la consideren un símbol de submissió de la dona, mentre que els musulmans la defensen com un distintiu d’identitat.

Després de setmanes d’enceses discussions, els diputats de l’Assemblea Nacional van proposar el 26 de gener l’adopció d’una resolució – sense caràcter vinculant – contra l’ús de la burca i van recomanar que es prohibeixi utilitzar – la a les administracions, hospitals, transports i altres serveis públics.

Segons el primer ministre, François Fillon, el govern desitja presentar un projecte de llei que prevegi una “prohibició del vel integral com més àmplia i efectiva millor”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)