La UE insta a ensenyar l'Holocaust de la mà dels drets humans

Avui, Redacció, 27-01-2010

L’ensenyament a les escoles i universitats sobre què va suposar l’Holocaust ha d’anar estretament relacionat amb els drets humans, segons preconitza l’Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea (FRA), que constata que actualment això no succeeix a l’espai comunitari.

En l’ informe Descobrir el passat per construir el futur, fet públic ahir, la vigília del 65è aniversari de l’alliberament del camp de concentració nazi d’Auschwitz, la FRA subratlla “la falta de correlació entre l’ensenyament de l’Holocaust i el dels drets humans a les escoles” a partir d’un estudi efectuat en els 27 Estats membres i en 22 llocs relacionats amb l’Holocaust.

“Fins ara no s’ha establert una correlació entre esdeveniments històrics importants com l’Holocaust i els drets humans [en l’ensenyament que s’imparteix a la UE]”, observava ahir a Auschwitz el director de la FRA, Morten Kjaerum.

Visitar un memorial

Un gran nombre d’estudiants declaraven que el fet d’haver estudiat l’Holocaust i, especialment, haver visitat un memorial, els havia impactat personalment. “Els cursos sobre les violacions dels drets humans s’han d’incloure als programes escolars perquè els estudiants aprenguin dels errors del passat i evitin eventuals situacions similars”, assenyalaven un grup d’estudiants a Copenhaguen.

La FRA es va crear a Viena el 2007 amb l’objectiu de subministrar a les autoritats i les institucions dels països membres de la Unió Europea assistència en els continguts relacionats amb els drets humans i ajudar-los a definir accions pertinents per enfortir-los.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)