La llei obligarà a empadronar a tothom

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 27-01-2010
Ho establirà la nova legislació del govern local
Evitarà casos com el de Vic

La futura llei del govern local - que substituirà l'actual llei de bases del règim local - inclourà l'obligació dels ajuntaments d'empadronar tots els ciutadans que visquin al seu terme municipal, incloent - hi els immigrants sense documentació. Aquest canvi legislatiu, que ahir va avançar el secretari d'Estat de Cooperació Territorial, Gaspar Zarrías, vol evitar nous casos com els de Vic.

La nova llei, que podria entrar en vigor el 2011, "deixarà clar" que tota persona que visqui a l'Estat "té dret a ser inscrita" en el padró, va destacar Zarrías. El secretari d'Estat va insistir que aquesta obligació ja existeix i "està bastant clara". Es tracta d'un dret, el de sol·licitar la inscripció al padró, que "existia, existeix i existirà", segons Zarrías.

No obstant, negatives com les de Vic o Torrejón de Ardoz han posat sobre la taula la necessitat de dedicar un capítol a l'empadronament en la llei que substituirà la de 1985.

Zarrías va fer aquest anunci després d'una trobada amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Precisament, en aquesta reunió la FEMP ha rebut el vistiplau a un informe que ratifica l'obligació municipal d'empadronar, amb independència de la situació legal del ciutadà. L'informe serà remès als 8.112 ajuntaments de l'Estat espanyol, segons la FEMP.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)