L'efecte Vic obliga Torrejón a rectificar l'empadronament

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 26-01-2010
L’Ajuntament madrileny acata la decisió del govern central però vol diners
Denuncia falta de recursos

L'Ajuntament de Torrejón de Ardoz, a Madrid, va decidir ahir acatar el dictamen del govern espanyol emès pel cas de Vic, que també s'ha vist obligat a empadronar tots els immigrants. En una nota de premsa emesa ahir pel consistori madrileny, governat pel PP, l'alcalde Pedro Rollán assegura que "ens veiem obligats a retirar" el requisit que impedia empadronar - se en aquest municipi als qui visquessin en pisos de menys de 20 metres quadrats o tinguessin el passaport amb el visat de turista. No obstant això, l'Ajuntament va dir ahir que "seguirà treballant per lluitar contra l'amuntegament i els pisos pastera".

El consistori, però, no està content amb la decisió i insta el govern central a modificar les lleis que regulen aquestes situacions i augmentar les ajudes econòmiques als municipis perquè puguin tirar endavant polítiques d'integració dels immigrants.

L'Ajuntament de Torrejón de Ardoz va recordar ahir que en els últims set anys la immigració en aquesta localitat "s'ha desbordat" i que els immigrants ja representen el 20% de la població total.

El consistori madrileny imposava aquests criteris d'empadronament, ara revocats, des de l'octubre del 2008, i han saltat a la llum pública després de l'afer de Vic.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)