El PSOE critica Rajoy per usar l'immigrant com a arma electoral

Avui, M.O., 24-01-2010

Les propostes que divendres va llançar Mariano Rajoy sobre immigració han caigut com una galleda d’aigua freda dins el PSOE, que tem que el debat l’erosioni encara més en els sondejos. El president del Congrés, José Bono, ahir no amagava aquest neguit i proclamava que és “indigne” fer servir la qüestió com a “mercaderia electoral”. “Alguns estem en política per defensar principis encara que no coincideixin amb les enquestes”, reblava.

El dirigent socialista va criticar amb duresa que el PP intenti introduir aquest debat amb un interès únicament electoral, i el va avisar que no es pot fer política “a qualsevol preu”.

També el president de la Junta d’Andalusia, José Antonio Griñán, va subratllar que en política no tot s’hi val i que hi ha qüestions que estan per damunt de les urnes. El número u dels socialistes andalusos va afegir que, en tot cas, pel que fa a la proposta concreta de donar sanitat i educació als sensepapers però sense empadronar – los, no és una proposta viable, ja que, segons ells, si no consten en un padró, els ajuntaments difícilment rebran els recursos que necessiten per fer front a la despesa.

Drets universals

Des de l’executiu espanyol, la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, insistia a criticar que el PP vulgui posar en dubte drets universals com són el de l’atenció sanitària i educativa.

Finalment, Gaspar Llamazares, d’IU, s’alineava amb el PSOE i exigia al PP que no usi la immigració com a arma electoral per a les municipals.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)