CARTAS DE LOS LECTORES

Sense papers

La Vanguardia, , 21-01-2010

MOHAMED MAHIB – President de l´Associació Inmigrant de Maçanet
L´immigrant sense papers és una persona que ha tingut la desgràcia de néixer en un lloc de misèria. Ha hagut de deixar la gent que estima per arribar fins aquí, on diuen que la gent és rica, culta i feliç. Aquí, il · legals o amb visat de turista, s´empadronen, s´instal · len, troben una feina o no, i esperen que passi el temps necessari (2 o 3 anys) per poder demanar els papers per arrelament. Només l´empadronament els dóna l´oportunitat d´acreditar el temps d´estada, imprescindible per optar al permís per arrelament i també per poder tenir assistència mèdica gratuïta mitjançant la targeta sanitària. Si l´Ajuntament no els empadrona per no tenir el visat en regla, mai podran tenir papers, amb la qual cosa, passaran anys sense poder regularitzar la seva situació.

Què farem amb els que ara estan empadronats (sense papers) i els caduca el temps de padró? No se´ls renovarà? I si cauen malalts, no se´ls podrà atendre, els deixaran morir?

El problema no és jurídic, sinó humà. No podem ajudar aquestes persones? No fóra millor seguir amb el sistema actual que, almenys, permet regularitzar la situació de molts amb el pas del temps?

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)