El PP farà de la immigració una prioritat de campanya

Avui, Vicenç Relats, 20-01-2010
Alícia Sánchez – Camacho vol liderar la reforma de la llei d’estrangeria i “parlar – ne sense complexos”
La candidata al Parlament llança la seva precampanya i afirma que "el canvi a Espanya comença a Catalunya"

La immigració serà un dels tres eixos prioritaris de la campanya del Partit Popular a les eleccions al Parlament de la tardor, juntament amb la lluita contra la crisi econòmica i el combat contra la delinqüència. En el cas de la immigració, l'objectiu és tractar el tema "sense complexos", segons la presidenta i candidata del PP, Alícia Sánchez - Camacho, que ahir mateix va defensar la necessitat de "modificar" la cobertura de prestacions socials que actualment ofereixen els ajuntaments als ciutadans estrangers.

Amb relació a les observacions que l'Ajuntament de Vic ha fet sobre l'empadronament dels immigrants sense papers, Sánchez - Camacho va afirmar que aquest cas és només "la punta de l'iceberg" de la qüestió, que ha de comportar un debat per tal que els ajuntaments puguin aclarir de quina manera faciliten les prestacions "en condicions d'igualtat i qualitat" al conjunt de la ciutadania i com es financen. Avui mateix pensa proposar en una reunió de la cúpula popular a Madrid la necessitat de reformar la llei d'estrangeria, tot i que no en va voler avançar detalls. Va sostenir que cal evitar, per exemple, que l'empadronament sigui una via per "legalitzar situacions d'irregularitat", i va acusar CiU i PSC de ser - ne còmplices.

De fet, "acabar amb la immigració irregular" és una de les principals propostes que la candidata planteja en els opuscles de la seva precampanya, que va presentar ahir, sota el lema Solucions per als catalans. Una campanya amb la qual vol "acostar - se als problemes reals" dels ciutadans, amb un discurs "en positiu", que ha de comportar "el canvi a Catalunya" - com el que el PP va propiciar a Galícia i a Euskadi. Segons va dir, "el canvi a Espanya comença a Catalunya". Barcelona i l'àrea metropolitana seran objecte central de la precampanya, que s'engega amb un ampli dispositiu publicitari.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)