L'alcalde es reuneix amb les entitats al cap de quinze dies

Avui, S.P. / M.C., 15-01-2010

| L’equip de govern manté avui la primera trobada amb les organitzacions vigatanes des de l’esclat de la polèmica

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vic (CiU, PSC i ERC) no només no va tenir en compte les moltes entitats que treballen a Vic en l’àmbit de la immigració a l’hora d’elaborar uns nous criteris d’empadronament, sinó que, un cop coneguts públicament els canvis previstos pel consistori, encara ha trigat dues setmanes a reunir – se amb les organitzacions locals. De fet, aquesta primera trobada, que ha de tenir lloc avui mateix, es va convocar a petició de les entitats.

“Des del dia 4 demanem que ens expliquin què volen fer, perquè fins ara només hem pogut parlar pel que hem sentit”, afirma Pep Freixa, portaveu de l’associació local Tapís, dedicada a la inserció social i laboral de joves. Les entitats reclamen que no se les margini quan es tracta de prendre decisions que afecten els col·lectius amb els quals treballen dia a dia. “No tenim ganes de fer cap guerra amb el tema de la immigració, sinó tot el contrari: s’hi ha de treballar”, afegeix Freixa.

Mentrestant, l’aplicació de la negativa a empadronar els immigrants que es trobin en situació irregular s’ha ajornat fins a principis de febrer. El consistori vigatà ha optat per encarregar un informe jurídic extern que avaluï la legalitat de la mesura i n’ha posposat el debat per al ple del 3 de febrer.

Però les organitzacions no pensen quedar – se de braços plegats. La vintena d’entitats socials i sindicats que dimecres ja van emetre un manifest de rebuig contra la decisió de l’Ajuntament reclamen que es deixi de criminalitzar les persones només pel seu origen, condició social o situació administrativa.

En el seu manifest, les organitzacions exigeixen la retirada immediata dels criteris d’empadronament, en considerar – los “il·legals i discriminatoris”. A més, s’ofereixen a treballar amb el consistori en polítiques d’acollida “consensuades” que facin de Vic un “exemple de convivència”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)