Mentida amb data de caducitat

Avui, Sílvia Barroso / Cap d'AVUI.cat, 15-01-2010

José Zaragoza comença a perdre la paciència. Ja fa massa dies que dura la comèdia de Vic. I encara que la diana de les crítiques sigui un alcalde democristià, al PSC no li convé remenar el vesper de la immigració.

Fins ara ho tenien molt ben muntat. Vivien hàbilment instal·lats en l’esquizofrènia. Barrejaven el discurs multiculti – per arrossegar estrangers que s’incorporen al cens – amb la premissa que cal combatre la immigració il·legal, traduïda en una persecució maldestra que no aconsegueix impedir l’entrada de sensepapers ni expulsar – los. Una obra mestra rematada amb la fórmula de donar – los accés als serveis però no permís de treball, així que encara que ho vulguin no poden contribuir a la despesa social amb els seus impostos.

Ni Vic ni ningú té una solució clara. Però viure instal·lats en la mentida té data de caducitat i l’equip de govern vigatà ha activat el compte enrere en un any electoral. Això deu ser intolerable per al secretari d’organització del PSC, que ahir va sentenciar que el debat està “fora de lloc”. Segur que farà arribar aquesta opinió als quatre regidors socialistes de l’equip de govern de l’alcalde democristià de Vic. Una pressió lloable per preservar els drets humans… dels dirigents del PSC.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)