BARCELONA

Hereu lloa el canvi de model al Poble-sec

Avui, Maria Ortega, 29-12-2009

La millora de la mobilitat i de la qualitat de l’espai públic al Poble-sec és, segons l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, “un objectiu acomplert” després de l’aplicació de les darreres actuacions urbanístiques incloses en la llei de millora de barris per prop de 17 milions d’euros, el pla Zapatero i el programa d’actuació del districte. Aquestes intervencions han comportat la millora d’alguns carrers, com el de Blai, convertit ara en eix per a vianants, i la placeta d’El Molino, i que acompanyen, segons Hereu, el que serà un “esclat important” del barri.

L’alcalde, però, va apuntar ahir durant un recorregut per alguna d’aquestes zones renovades que, arribats en aquest punt, “ara el gran repte en paral·lel és millorar la cohesió i la convivència”. En aquest sentit, ahir mateix hi va haver una primera reunió per a la futura taula de la convivència que, passat festes, haurà de servir de punt de trobada entre representants del teixit associatiu del Poble-sec i el districte.

Tot i així, l’alcalde i la regidora, Imma Moraleda, van destacar que, tot i estar format en un 29% per població immigrant, “el Poble-sec no té problemes de convivència o xenofòbia”, com va apuntar Moraleda, que va remarcar el rejoveniment de la població associat a la immigració.

Quant a les millores urbanes, Hereu va recordar que el Poble-sec va ser un dels beneficiaris de la llei de barris 2005-2009, que va servir, entre altres aspectes, per crear el Parc de la Primavera i reurbanitzar alguns carrers. La llista de projectes al barri no està tancada. Els veïns encara esperen, per exemple, que es reprenguin les obres a la plaça de les Navas, que ja acumulen més de dos anys de retard. Els treballs podrien continuar al gener.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)