ERC aconsegueix duplicar el fons per a la immigració

Avui, M. Oliva, 16-12-2009

El fons per a la integració dels immigrants tornarà a ser de 200 milions d’euros després que ahir els grups de PSOE i d’ERC acordessin restituir els cent milions d’euros que l’executiu de José Luis Rodríguez Zapatero havia decidit retallar d’aquesta partida en els pressupostos de l’Estat per al 2010 que s’estan discutint al Senat. La mesura, però, va ser acordada ahir a través d’una proposició no de llei presentada pels republicans i transaccionada pels socialistes.

Davant la rectificació, el diputat republicà, Joan Tardà, va destacar que “rectificar és de savis”, i va insistir que la crisi econòmica no podia ser el pretext per imposar una retallada tan severa per a uns diners que van destinats a polítiques socials i que afecten directament la feina d’integració dels immigrants que es fa des dels ajuntaments.

De fet, la portaveu socialistes d’immigració, Esperança Esteve, insistia ahir en la “necessària austeritat” davant la crisi, si bé instava la resta de grups de la cambra a donar suport a la iniciativa acordada amb ERC.

Aquest fons s’havia posat en marxa per primer cop als comptes del 2005 i s’havia anat incrementant de forma progressiva en anys successius fins que, com a conseqüència de la pèrdua d’ingressos, es va decidir congelar l’assignació. Per als comptes de l’any vinent, però, no només no s’incrementava sinó que s’havia reduït a la meitat per reduir despesa.

Aprovat del Congrés

Després d’un llarg estira – i – arronsa, aquesta setmana els republicans van arribar a un pacte amb el PSOE , que va ser referendat pel Congrés, per restituir la quantitat d’altres anys.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)