La Falange fa marxa enrere i no es manifestarà demà per les consultes

Avui, Xavi Tedó, 11-12-2009

Cap de setmana sense jou i fletxes. Falange Española y de las JONS va anunciar ahir que no sortirà al carrer dissabte en protesta per les consultes sobre la indepèndencia que s’organitzen diumenge a 170 municipis catalans. El seu secretari general, Norberto Pico, ho va justificar pel “poc marge de temps” que han tingut per reaccionar a la decisió del departament d’Interior d’avançar les protestes falangistes un dia perquè no coincidissin amb la votació. El dirigent falangista va assenyalar que el canvi de data impedeix que “el partit pugui organitzar-les correctament”. D’aquesta manera, el partit ultradretà fa marxa enrere després d’amenaçar de manifestar-se en tots els municipis on es durà a terme el referèndum, tot i que només tenia previst de fer-ho en uns quants per falta de militants.

La formació ultradretana ha declinat ara presentar recurs com van fer a Arenys de Munt amb èxit pel cost econòmic que els suposaria. Els possibles incidents que es podrien haver produït en algunes ciutats com Banyoles, Vilafranca del Penedès i Vic, amb forta presència d’organitzacions independentistes, també neguitejava els organitzadors de les protestes.

Sigui com sigui, Pico es va mostrar confiat que la ciutadania sortirà espontàniament als carrers de Catalunya a defensar la unitat d’Espanya i va desafiar la conselleria en afirmar que “no podran impedir que siguin els mateixos ciutadans els que expressin el seu rebuig a unes consultes independentistes que són il·legals”. La Falange considera que renunciar a manifestar-se és una forma de “protestar” davant la “permanent actitud hostil” d’Interior, a qui acusa de fer “joc brut”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)