Discriminacions "escandaloses" de les minories a la UE

Avui, Redacció, 10-12-2009

Els immigrants i les minories que viuen a la Unió Europea (UE) pateixen nivells “escandalosos” de discriminació i la majoria no aconsegueix denunciar aquesta situació, segons va revelar ahir l’Agència Europea pels Drets Fonamentals (FRA) en la presentació del seu informe.

La investigació – la més àmplia realitzada mai per la UE sobre aquest tema: una mostra de 23.000 persones dels vint – i – set Estats membres – demostra que les minories ètniques són sistemàticament discriminades “en tots els aspectes de la seva vida quotidiana”, des de la feina a les aules, passant per l’habitatge i les sales d’espera dels hospitals. Per grups, els més discriminats són els gitanos, seguits dels africans subsaharians i els magribins.

Més del 80% dels enquestats admeten que no s’han preocupat mai de denunciar a les autoritats cap discriminació patida en primera persona perquè consideren que fer – ho no serviria de res. Gairebé la meitat desconeixen l’existència de legislació contra la discriminació, com la que va aprovar la UE l’any 2000.

“Les xifres [recollides a l’informe] són força escandaloses. Per nosaltres, posen de relleu el fet que ens trobem davant d’un problema que requereix una actuació”, va assenyalar el director de l’enquesta de la FRA, Jo Goodey.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)