Ajuts als cursos de català per a immigrants

LLENGUA

Avui, Redacció, 26-10-2009
El govern reconeix avui la tasca de les entitats que fan cursos de llengua per als nouvinguts
En promouen l'ús social

El govern reconeixerà avui la tasca de les entitats de l'àmbit migratori que realitzen cursos de català entre els nouvinguts. La Generalitat entregarà les plaques commemoratives del 2009 a les entitats que s'han acollit als ajuts de la secretaria de la Immigració i el Consorci de Normalització Lingüística durant aquest any. Només durant el primer semestre de l'any, quasi cinc mil persones d'origen estranger van seguir els cursos de català bàsic i inicial amb caràcter gratuït.

Els cursos serveixen per promoure l'ús social de la llengua entre els nouvinguts. La majoria d'usuaris són adults que ja queden fora de l'escolarització obligatòria. La majoria dels cursos consten de 50 hores de classe i estan repartits en tres nivells de coneixement.

Segons el Consorci per a la Normalització, els cursos de comunicació inicial són els que tenen més demanda. El govern català subvenciona les entitats d'immigrants que acullen els professors de català als seus locals. L'any passat hi va destinar més d'un milió d'euros.

Tot i la davallada en el flux migratori, el govern mantindrà els ajuts als cursos. La crisi ha reduït en un 90% l'arribada d'estrangers a Catalunya aquest 2009, tot i que la majoria dels que ja hi resideixen opten per superar - la al Principat.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)