CDC s'acosta als musulmans amb un 'iftar'

Acte de la Casa Gran del Catalanisme

Avui, Lluís Bou, 18-09-2009

SOPAR · Una cinquantena de representants d’entitats islàmiques trenquen el dejuni en un acte amb Felip Puig i Àngel Colom PACTE · Els convergents ofereixen respecte a les tradicions musulmanes i demanen compromís amb el país

Una cinquantena de representants d’entitats islàmiques va acudir ahir al vespre a la seu nacional de CDC per celebrar el denominat iftar, que és el trencament del dejuni del Ramadà musulmà.

A la seu convergent, que mai havia celebrat un acte d’aquestes característiques, van assistir a la trobada el número dos del partit, Felip Puig, i el responsable d’immigració convergent, Àngel Colom, a més del coordinador de Nous Catalans Joves, Èric Bertran.

CDC va incloure l’acte com una acció més de la Casa Gran del Catalanisme, i del seu interès que la nova immigració es vagi incorporant al nacionalisme. Els musulmans, sobretot els d’origen magribí, subsaharià i pakistanès, representen una part significativa de les persones que han arribat a Catalunya en els darrers deu anys. Durant l’acte, Colom va expressar la seva voluntat que comparteixin la defensa del país.

El Ramadà, que és el mes sagrat dels musulmans, obliga a fer dejuni des que surt el sol fins que es pon. Són una excepció a aquesta norma els nens petits, les persones malaltes i les que viatgen. El dejuni en hores solars finalitza cada dia amb un sopar especial anomenat iftar, una celebració molt popular en els països de majoria musulmana d’on procedeixen alguns dels nouvinguts.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)