Ciutat Vella reformarà el seu pla d'usos per permetre l'obertura de nous prostíbuls

Considera que així s'aturarà la presència de prostitutes al carrer | La regidora preveu que la mesura entrarà en vigor a principis del 2010

Avui, Cristina Palomar, 10-09-2009

A principis de l’any que ve, com a molt tard, l’obertura de nous prostíbuls a Ciutat Vella podria ser una realitat. El districte està treballant en la modificació del seu pla d’usos per legalitzar aquests locals amb l’objectiu d’alliberar els carrers de la presència de prostitutes. L’anunci el va fer ahir la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, i es produeix enmig de la polèmica generada per les escenes de sexe a la via pública al mercat de la Boqueria.

Tot i la coincidència, González va desmarcar la iniciativa de l’escàndol mediàtic. Va assegurar que fa mesos que s’hi treballa, però no va voler detallar en què consistirà la proposta perquè s’està debatent amb veïns i entitats que donen suport a les treballadores sexuals. “Encara hem d’analitzar quins carrers poden absorbir més activitat i quins no”, va dir. “No tot el que funciona per a la resta de la ciutat, funciona a Ciutat Vella”, va afegir, en referència a l’ordenança de la ciutat que regula els prostíbuls i que és molt difícil de fer complir en aquest districte.

Fenòmens cíclics

Sobre el seu silenci, Itziar González va ser molt clara: “No he volgut entrar en la polèmica perquè jo estic treballant”, i va deixar per a l’alcalde, Jordi Hereu, els titulars i les crítiques. Tanmateix, al marge de les queixes per l’augment de la delinqüència i la prostitució al Raval, la regidora va rebutjar que sigui un barri degradat. “El Raval no s’està degradant, pateix situacions degradants”, va puntualitzar. Va recordar que aquests “fenòmens cíclics” són fruit de la pobresa i va admetre’n un cert augment a causa de la crisi.

González també va fer una defensa aferrissada del districte i de la feina feta. Pel que fa a Ciutat Vella, va ressaltar la seva complexitat, que en fa un districte únic a Europa, amb 176 nacionalitats diferents. Sobre la gestió, va recordar que aquest any s’han fet fins a 28 batudes contra la prostitució al final de la Rambla, s’ha aturat la proliferació d’apartaments turístics il·legals i ha disminuït l’assetjament immobiliari gràcies a la creació de la Fiscalia Antimòbing.

Sobre la petició de tancar a la nit la zona dels porxos del mercat de la Boqueria per evitar l’exercici de la prostitució, González va rebutjar-ho de pla considerant que “el problema es traslladarà a altres carrers de l’entorn”, i va avançar que treballa en un pla per millorar la zona.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)