El Canadà dóna asil a un sud-africà blanc agredit

Avui, Redacció, 03-09-2009

El Canadà ha atorgat l’estatus de refugiat a un sud – africà de raça blanca que al·lega que si tornés al seu país estaria en perill de mort pel color de la seva pell. Brandon Huntley, de Ciutat del Cap, va viatjar al Canadà l’abril passat i va explicar a les autoritats d’immigració canadenques que havia estat atacat set cops per sud – africans negres que l’havien titllat de “gos blanc” i “colon”. Ottawa va determinar que “la por de Hentley de ser perseguit per part dels africans sud – africans” està justificada, davant la indignació del Congrés Nacional Africà (CNA), el partit al poder de Sud – àfrica.

Amb 52 assassinats diaris, Sud – àfrica té una de les taxes de crims pitjors del món. El CNA, però, nega que aquests crims tinguin un mòbil racista i assegura que els negres són tan víctimes de la violència com les diferents minories que hi ha al país.

Amb aquest argument, el govern sud – africà ha qualificat la decisió del Canadà de “sensacionalista i alarmant”, ja que, al seu parer, perpetua els falsos estereotips segons els quals la població blanca és víctima de la majoria negra.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)