Castro lloa Obama i alerta que l'extrema dreta dels EUA l'odia

Avui, Redacció, 26-08-2009

Cada cop més còmode en el paper de patriarca de la Revolució Cubana i de les esquerres llatinoamericanes, en general, l’expresident Fidel Castro explicava ahir que l’"extrema dreta" dels Estats Units “odia” el president nord – americà, Barack Obama, pel fet de “ser afroamericà” i que les accions de la ultradreta van dirigides a fer “tot el possible per desgastar – lo”.

Així ho expressava el Comandante en una de les seves Reflexions, publicades pel diari del règim, el Granma, on Castro elogiava la gestió d’Obama en set mesos de govern, el seu compromís amb la reducció d’emissions contaminants, l’augment del control fiscal i la reforma sanitària. Però, alhora, Fidel opina que totes aquestes millores es veuen amenaçades per la intervenció decidida de l’"extrema dreta".

Amb la seva prosa habitual, Castro explicava: “Obama va néixer, es va educar, va fer política i va tenir èxit dins del sistema capitalista imperial dels EUA. No desitjava ni podia canviar el sistema. El fet curiós és que, tot i amb això, l’extrema dreta l’odia perquè és afroamericà i combat allò que fa el president per millorar la imatge deteriorada del seu país”. Cal recordar que Obama és favorable a obrir noves vies de diàleg entre Washington i l’Havana i fins i tot a aixecar l’embargament, encara vigent, que els EUA van imposar a l’illa fa 47 anys.

Després de deixar clar que cap de les mesures d’Obama “qüestionen el sistema capitalista imperialista”, el líder de la Revolució afegeix: “No tinc cap dubte que la dreta racista farà tot el possible per obstaculitzar el seu programa i treure’l amb el mínim cost polític possible. Tant de bo m’equivoqui!”. Castro va reaparèixer dilluns en un vídeo després de 14 mesos.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)