Descarten una disputa entre bandes a Sitges

SUCCESSOS

Avui, L.N., 09-07-2009

Tot i que l’autor material de la ganivetada que dimarts a la tarda va matar un jove al centre de Sitges és d’origen sud – americà i que víctima i agressor pertanyien a colles de joves diferents, els Mossos d’Esquadra descarten que un enfrontament entre bandes sigui el mòbil de l’homicidi.

“Van tenir un enfrontament puntual que va acabar en tragèdia”, explicava ahir una font policial. Tot i això, el municipi del Garraf va ser l’escenari ahir d’una protesta de caire racista en què els participants van fer pintades contra bandes d’origen sud – americà com els Latin Kings. Els prop del centenar de joves que es van manifestar no ignoraven que els quatre detinguts per la seva implicació en l’homicidi són d’origen sud – americà.

La colla de la víctima, Joel R.O., un veí d’Olivella de 19 anys, es va enfrontar al grup que integraven els quatre detinguts per un motiu trivial com, segons sembla, una empenta. Enmig de la discussió, Miguel Ángel G.S., de 19 anys, va apunyalar l’altre jove i li va provocar una ferida mortal. L’autor material de la ganivetada va ser detingut pels Mossos ahir a la matinada a Barcelona.

La mateixa tarda de l’agressió, la policia local de Sitges havia arrestat Fernando Arturo P.G., de 21 anys. La resta de detencions es van completar ahir al matí. A primera hora, els Mossos van localitzar Manuel Miguel L.M., de 23 anys, i a mig matí Nelson Vicente C.P., de 28. Tots dos a Barcelona.

Abans d’aquest enfrontament, ni la colla de la víctima ni els agressors es coneixien. No obstant, Joel R.O. era conegut a Sitges perquè, en companyia de la colla, tenia tendència a protagonitzar tot tipus de conflictes. Uns amics que durant tot el dia d’ahir van anar deixant espelmes i flors en el lloc de l’agressió, en la confluència de Parellades – més conegut com el carrer del Pecat – amb Marquès Mont – roig.

L’Ajuntament va mostrar el seu rebuig a l’agressió mortal decretant un dia de dol i fent onejar la bandera a mig pal. En un comunicat, el consistori destaca que el de dimarts va ser un “fet aïllat”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)