Naufraga una pastera a Cadis i moren set ocupants

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 30-06-2009
Arriben les primeres pasteres de l’any a la costa de les Balears
La Guàrdia Civil deté onze immigrants al municipi mallorquí de Santanyí

Almenys set persones, cinc homes i dues dones, van perdre la vida ahir al matí quan intentaven arribar en pastera a les costes de Cadis. Amb aquests ja són 57 els immigrants que han mort aquest any en aigües espanyoles.

La pastera en què viatjaven va ser localitzada passades les sis del matí a la zona del cap de Trafalgar, al terme municipal de Barbate, i immediatament es va muntar un dispositiu de recerca, que va permetre localitzar al llarg del dia deu persones amb vida, entre elles quatre menors.

Mentre els equips de recerca buscaven a la costa de Barbate, mil quilòmetres més al nord, a l'illa de Mallorca, es detectava la primera arribada de pasteres de l'any. L'alerta la va donar la Guàrdia Civil després que detingués un immigrant indocumentat a cala s'Almúnia (Santanyí). L'home, en ser interrogat pels agents, va confessar que havia arribat a la costa en una pastera acompanyat d'altres persones. Un cop iniciada la recerca, els efectius policials van localitzar dues embarcacions a cala Figuereta i van detenir al llarg del matí deu persones. Des de l'any 2006 s'han comptabilitzat fins a dotze pasteres a les Balears.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)