15 detingudes en un operació a la Rambla contra la prostitució

SUCCESSOS

Avui, Redacció, 24-05-2009
Policia, Mossos i Guàrdia Urbana orquestren una batuda conjunta
Les detingudes són nigerianes

Les prostitutes d'origen subsaharià que exerceixen a la Rambla de Barcelona han estat l'objecte de l'última batuda policial conjunta entre els Mossos, la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional. Ahir es va saber que en el decurs d'aquesta setmana els tres cossos van fer una operació en la qual van acabar detenint quinze noies d'origen nigerià que ofereixen els seus serveis al carrer. Les noies, en principi, estan acusades d'immigració irregular.

En la batuda els agents van fer 135 identificacions, totes als mateixos carrers de Ciutat Vella.

Aquestes noies africanes que exerceixen la prostitució - que estan explotades per xarxes organitzades - han aixecat moltes queixes veïnals. Se les acusa no només exercir el sexe al carrer (sexe exprés: ràpid i als portals de les cases si no poden entrar a l'interior), sinó de coaccionar els vianants i abordar - los siguin o no clients potencials. Fonts policials consultades per aquest diari han explicat que a més de fer de prostitutes se sospita que aquestes noies fan de carteristes i aprofiten per robar els homes quan s'hi acosten per oferir - s'hi.

Tot i que l'ordenança municipal explicita que està prohibida la prostitució al carrer si es monopolitza l'ús de l'espai públic, com que la prostitució no és un delicte l'única cosa que pot fer la policia és multar les noies si ocupen tota una vorera, desallotjar l'espai per evitar la concentració de noies i multar els clients si negocien preus al carrer.

Els veïns de Ciutat Vella, però, estan que bufen perquè veuen que ni amb la nova ordenança ni amb els continus cops policials s'acaben aquestes pràctiques, que es fan durant tot el dia però, sobretot, de 12 de la nit a 8 del matí. Aquestes prostitutes d'origen subsaharià són molt joves i estan controlades per màfies.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)