El Regne Unit publica una llista de vetats per radicals

Avui, Redacció, 06-05-2009

El Regne Unit va divulgar ahir per primera vegada els noms d’algunes de les persones que tenen prohibida l’entrada al país per fomentar l’odi racial o el radicalisme islàmic, segons va anunciar la ministra d’Interior britànica, Jacqui Smith. En la llista hi surten 16 de les 22 persones a qui s’ha denegat l’ingrés des de l’octubre passat. Al llistat hi ha l’entrevistador nord – americà Michael Savage, el nom real del qual és Michael Weiner, perquè les seves opinions sobre la immigració i l’islam han generat molta polèmica als EUA.

Smith raonava que s’han donat a conèixer els noms d’aquesta gent considerada non grata perquè els britànics puguin entendre quines actituds no està disposat a tolerar el Regne Unit. “És important que la gent entengui els valors que tenim. Entrar en aquest país és un privilegi i no volem aquells que promouen una mena d’opinions que van contra els nostres valors”, reblava la ministra.

Des del 2005, el Regne Unit ha prohibit l’entrada a aquells que fomenten l’odi racial o la violència terrorista, o donen suport a activitats delictives. Smith va explicar que “per interès públic” s’ha decidit no divulgar els noms de les altres sis persones incloses a la llista, si bé d’aquestes persones no en va voler donar – ne més detalls. El Consell Musulmà de la Gran Bretanya criticava ahir la decisió del govern de Gordon Brown d’actuar contra la gent “per les seves creences” i no cenyir – se a fer – ho només si violen la llei.

Sobre Michael Weiner, Smith va dir que és algú amb unes opinions tan radicals i que les expressa d’una manera tan vehement que podrien “causar tensió entre les comunitats i fins i tot violència si se li permetés l’entrada al país”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)