Un Sant Jordi per a la integració

Llengua

Avui, Maria Formenti Cosp, 18-04-2009

ACTE · La Plataforma per la Llengua presenta les activitats de la Diada FUSIÓ · Estrenaran ‘Detotarrel’, un espectacle multicultural

El català com a eina d’inclusió social dels nouvinguts. Això és el que persegueixen la Plataforma per la Llengua i 24 associacions de persones immigrades que ahir van presentar el programa per a la diada de Sant Jordi sota el títol: El català, llengua comuna. La iniciativa pretén afavorir les relacions interculturals, així com facilitar la integració de les persones que arriben a Catalunya.

La programació que la Plataforma per la Llengua proposa per a aquest 23 d’abril començarà a les 11 del matí i s’allargarà fins a les 9 del vespre a la plaça Universitat de Barcelona. La jornada, que s’organitza per cinquena vegada, comptarà amb tallers de cal·ligrafia, actuacions de música tradicional xinesa i balcànica, una coral de nens d’origen llatinoamericà cantant en català i danses iberoamericanes, entre altres activitats. A més, s’estrenarà Detotarrel, un espectacle de fusió musical que aplegarà cantants de la societat d’acollida amb d’altres de nouvinguts, i on participaran artistes reconeguts com Gerard Quintana, Beth, Jordi Garriga de la Troba Kung – Fú o els Nour. “Amb la música es poden trencar barreres que a vegades no s’aconsegueix en l’àmbit social. Per això la importància d’aquest acte”, va assegurar el cantautor Gerard Quintana, que es mostra “molt content” de poder participar en el projecte.

Més enllà de l’estrena per a aquest Sant Jordi, la Plataforma està “fent gestions” per enregistrar les cançons de Detotarrel en un CD i “estendre – les a tot Catalunya”, segons va explicar Martí Gasull, portaveu de l’entitat. Gasull també va remarcar que parlar català a les persones immigrades “és una manera d’integrar – les i fer – les participar en la nostra societat”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)