L''operació retorn' es fa present a la fira Vive! Latinoamérica

COL·LECTIUS

Avui, Josep Ferrer, 06-04-2009
Les immobiliàries promocionen pisos a l’altra banda de l’Atlàntic
Molts clients són equatorians

La difícil situació de crisi econòmica que es viu - amb un degotall imparable de persones que cada dia van a l'atur - , s'està notant, i molt, en els immigrants llatinoamericans. La manca d'ingressos per poder fer front a les despeses diàries i aportar diners als que són a l'altra banda de l'Atlàntic fa que molts d'ells es plantegin el retorn als seus països d'origen.

Per aquest motiu dos dels estands més visitats de la quarta edició de la fira Vive! Latinoamérica van ser el de les dues immobiliàries presents al saló. Els comercials de Promaga i Marina d'Or no van parar d'atendre a gent durant els dos dies de fira.

Gangues a l'Equador

La majoria dels clients eren equatorians, el col·lectiu més nombrós a l'Hospitalet de Llobregat. I és que l'oferta era temptadora ja que se'ls mostraven pisos en zones residencials exclusives d'Equador a preus que van des dels 22.000 als 77.000 euros, una ganga comparat amb el que estan pagant aquí de lloguer o d'hipoteca.

"Els equatorians estan preocupats per adquirir un pis perquè estan convençuts que han comès un error comprant una vivenda aquí i al final potser l'hauran de lliurar al banc", explicava Ledi, directora comercial de Promaga. Del mateix parer és el director comercial de Marina d'Or, Esteban Garcia, que va afirmar que "ens estem trobant amb molta gent que vol tornar ja al seu país".

Tots dos creuen que els immigrants "s'han adonat que a on han d'invertir és en el seu país" i malgrat que la majoria "encara no s'han plantejat el retorn, ho volen tenir per si algun dia ho necessiten".

La quarta edició d'aquesta fira llatinoamericana va ser menys comercial que en anys anteriors. Van imperar els estands institucionals i polítics. Tampoc no hi van faltar els dedicats a la gastronomia, ni a l'oferta de cursos de formació per trobar feina.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)