L'escàndol és a la Policia Nacional

Avui, 26-03-2009

Mentre tots els focus dels mitjans de comunicació se centren en la càrrega dels Mossos d’Esquadra de la setmana passada, la Policia Nacional està vivint un episodi del tot vergonyós. Un comissari i alt càrrec del Cos Nacional de Policia (que depèn del ministeri de l’Interior) va ser detingut per afavorir l’activitat dels macroprostíbuls de Castelldefels. És el tercer membre del cos policial imputat en el cas Saratoga i Riviera. Se li atribueixen delictes de suborn i d’afavorir la prostitució, un delicte contra els drets dels treballadors i un d’immigració il·legal. Aquest comissari està vinculat a la unitat que precisament hauria d’impedir l’explotació il·legal de dones que es fa en molts d’aquests locals.

És inquietant veure com un càrrec policial pot tenir aquest grau de connivència amb els que cometen els delictes que se suposa que ha de combatre. En aquest cas, xarxes de prostitució i tràfic de blanques. És tan greu el cas que s’investiga que ahir no es descartaven noves detencions en altres àmbits professionals involucrats, com ara advocats i funcionaris, acusats també de fer d’intermediaris en la corrupció policial i el joc dels suborns.

La part positiva és que, efectivament, s’estigui investigant el cas i que, per tant, es depurin responsabilitats i de forma pública es faci escarni dels abusos. De tota manera, és sorprenent la poca atenció que hi han prestat els mitjans de comunicació. En canvi, les polèmiques càrregues dels Mossos d’Esquadra la setmana passada han sigut motiu de titulars arreu. Tant a la premsa catalana com, de forma totalment malintencionada, als diaris de Madrid. Possiblement la Policia Nacional pot aguantar l’escrutini a què està sotmesa aquests dies per part d’una jutge de Barcelona. En canvi, el cos dels Mossos és encara tendre. L’animadversió política dels sectors més espanyolistes respecte a les policies autonòmiques fa que Mossos i Ertzaintza siguin a l’ull de l’huracà més sovint del que tocaria. Entre els atacs externs i la mala gestió política de la conselleria d’Interior, estem fent un trist favor a la consolidació dels Mossos.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)