Dicten presó amb fiança per al cap d'estrangeria del CNP a Barcelona

TRIBUNALS

Avui, J.P., 21-03-2009
Està implicat en la trama policial acusada d’afavorir els grans prostíbuls
Un exinspector del cos ingressa a la Model

El màxim responsable policial a Barcelona del combat contra les màfies que trafiquen amb immigrants haurà de pagar una fiança de 2.500 euros per evitar ingressar a la presó, de manera preventiva, per la seva presumpta vinculació als macroprostíbuls de Castelldefels que investiga una jutge de Barcelona. La titular del jutjat d'instrucció 33 de Barcelona va dictar ahir una ordre de presó amb fiança per a aquest alt càrrec policial, l'inspector en cap A.N., actual número u de la unitat contra les xarxes d'immigració i falsetat documental (UCRIF) de la Policia Nacional a Barcelona.

També ahir, la magistrada va dictar presó provisional per a A.O., un exinspector policial de la mateixa unitat, que actualment treballa en el món de la seguretat privada. Els càrrecs contra aquest expolicia són més greus, ja que està acusat d'haver cobrat suborns per afavorir els prostíbuls Riviera i Saratoga. L'acusació contra A.N. és de prevaricació i falsedat documental.

L'exinspector A.O. va ser detingut pels Mossos d'Esquadra dilluns al matí, i dimarts va declarar davant la jutge que porta el cas, juntament amb A.N. i dos implicats més, el també policia J.M.M i l'expolicia I.L. Aquests dos últims van quedar en llibertat, tot i que es manté la imputació en contra d'ells.

La declaració de dimarts va ser molt llarga i la jutge va repassar amb els imputats les llargues hores de converses telefòniques enregistrades pels Mossos durant la investigació, en les quals podrien aparèixer altres persones que, de moment, no estan implicades en la causa judicial.

Es manté en actiu

Tot i la gravetat de la mesura dictada ahir per la jutge, l'inspector en cap de la UCRIF es manté al capdavant de la seva unitat, segons va confirmar ahir un portaveu del Cos Nacional de Policia a Barcelona. El mateix portaveu va insistir a posar l'accent informatiu en l'operació policial duta a terme divendres a la nit en quatre prostíbuls del país amb el resultat de set detinguts.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)