L'exèrcit dels EUA acceptarà immigrants sense permís de residència permanent al país

Avui, Lara Bonilla, 16-02-2009
Els nous reclutes podran obtenir la ciutadania nord – americana en només mig any
El Pentàgon necessita gent amb estudis superiors, com metges i traductors

Davant la necessitat de nodrir les files de l'exèrcit nord - americà de nous reclutes, les forces armades dels EUA acceptaran a partir d'ara, i per primer cop des de la Guerra del Vietnam, immigrants amb visats temporals.

Els immigrants que s'allistin hauran de portar al país més de dos anys i hauran de servir a l'exèrcit un mínim de tres anys. A canvi, se'ls oferirà la possibilitat d'obtenir la ciutadania nord - americana més ràpidament, en només sis mesos i no els deu anys que són habituals, segons informava ahir The New York Times. Fins ara, només es permetia allistar - se a l'exèrcit als immigrants amb residència permanent, els que tenen la green card (carta verda).

Més i millors

Les guerres de l'Iraq i l'Afganistan fa que cada cop es necessitin més soldats qualificats. Amb aquest nou programa s'espera cobrir la falta de reclutes en determinades àrees, com l'assistència mèdica, la intel·ligència militar o la interpretació de llengües. De fet, es valorarà que es tinguin coneixements en llengües útils en zones de combat, com l'àrab o el kurd, i el Pentàgon espera que tinguin un nivell educatiu superior al dels candidats nord - americans.

El general Benjamin C. Freakley considera que d'aquesta manera l'exèrcit "guanyarà fortalesa en capital humà i els immigrants aconseguiran la ciutadania i la possibilitat de viure el somni americà".

A banda d'haver residit als EUA durant dos anys, els candidats hauran de demostrar que no han estat fora del país durant més de 90 dies durant aquest període, que no tenen antecedents penals i hauran de passar un examen d'anglès i un test de seguretat. El programa es limitarà a 1.000 reclutes durant el primer any i, si té èxit, s'ampliarà fins a arribar a proveir l'exèrcit amb un de cada sis soldats.

La iniciativa ja té detractors. Oficials i veterans alerten que els estrangers que s'allistin podrien tenir la lleialtat dividida entre dos països o que es podrien infiltrar terroristes.

Anualment, s'allisten a l'exèrcit uns 8.000 immigrants amb green card. El Pentàgon ha volgut deixar clar que no s'accepten immigrants il·legals i que això no canviarà. La davallada d'allistaments ha fet que en els últims anys s'hagi permès allistar - se a persones amb problemes de salut o antecedents penals. I tot i que en els últims mesos l'atur ha fet augmentar els allistaments, encara hi ha dificultats per atreure metges, infermeres i traductors.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)