El jutge atribueix a Latins i Ñetas l'agressió a un mosso

TRIBUNALS

Avui, J.P., 11-02-2009

El jutge titular del jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona, Emili Soler, atribueix a integrants de les bandes llatines dels Latin Kings i els Ñetas la baralla de diumenge al vespre al Parc de l’Escorxador de Barcelona, que va derivar en una violenta agressió a dos agents dels Mossos d’Esquadra. El magistrat va prendre declaració ahir als detinguts i va decretar presó per a dos d’ells, imputats l’un per un delicte d’atemptat i l’altre per intent d’homicidi.

El relat judicial dels fets, encara en fase d’investigació, explica que la policia havia organitzat un dispositiu preventiu davant la sospita que les dues bandes rivals poguessin enfrontar – se. Les sospites les va confirmar una patrulla de paisà que va observar un grup de joves integrants dels Ñetas que, armats amb bastons, pedres i navalles, es van dirigir cap al grup rival cridant, expressament, que volien matar els Latin Kings.

Quan els joves es van adonar de la presència policial van canviar el seu objectiu i es van concentrar en l’agressió als dos agents. Els van envoltar i mentre cridaven “Policia escòria, matem – los”, van agredir un mosso amb un bastó al cap i a l’altre li van clavar un ganivet.

Entre els joves que van quedar ahir en llibertat hi ha els dos menors d’edat que també van ser detinguts i que van passar a disposició de la Fiscalia de Menors. Tots dos van negar la participació en els fets.

Els Latin Kings i els Ñetas van emprendre a Barcelona un procés d’abandonament de la seva activitat violenta que els va portar a constituir – se en associacions culturals, legalment reconegudes i inscrites en el registre d’associacions. Fonts coneixedores del moviment consideren que tot i el procés de socialització, hi ha una part del col·lectiu “dissident”, que s’ha mantingut al marge i que de forma evident manté una activitat clarament fora de la llei.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)